söndag 6 februari 2011

v.34

Idag är sista dagen på vecka 34, så här står det på familjeliv.se

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.


Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Jag: Har haft en bra vecka, men så fort jag anstränger mig lite för mycket får jag sammandragningar. Bebisen rör sig för fullt och det känns att det börjar närma sig. Känner mig förväntansfull och glad!
Orkar inte jobba lika mycket, så det känns skönt att pappa och mamma ställer upp! Jobbar ca 5-6 timmar åt gången och det känns som att det räcker då jag får ont i ryggen, sen jobbar jag ju såklart med en hel del annat men inte stående :)

Kram Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar